Kerstmarkt Dusseldorf 2017

Een wandeling door Düsseldorf tijdens de adventsweken door de Konigsallee is een schitterende belevenis. De jugendstil Engeltjesmarkt op de Heinrich-Heine-Platz is ook echt de moeite waard op te bezoeken. Aan het historische stadhuis staat de nostalgische markt waar men kunstambachtsdemostraties laat zien. Tussen de kerstmarkten liggen de bekende winkelstraten . Spijtig is door de bouw van een nieuwe metro lijn (Wehrhahn-Linie) Düsseldorf een half bouwwerf. Maar op de kerstmarkten ziet je hiervan niets . Kerstmarkten zijn op de Marktplatz ,Heinrich-Heine-Platz ,Gustaf-Grundgens-Platz ,Sternchenmarkt ,Schadowstrasse en een schaatspiste . Boek hier je treinreis naar Düsseldorf en bezoekt wel de gezelligste kerstmarkten in het westen van Duitsland en ook vaak bezocht door Nederlanders.

Openingstijden

16 Nov 2017 - 7 Jan 2018

Open van :
11:00 - 20:00 uur .


vrijdag en zaterdag tot 21:00uur
Gesloten op 26.Nov 2017

@ :datum onder voorbehoud !
-


De verschillende winkelstraten aan de Konigsallee zijn ook versiert. Er zijn 3 galeria-kaufhof in de stad waar de voornaamste Am Wehrhahn en aan Konigsallee zijn . Deze aan Konigsallee is wel de mooiste. Op de gemeenschapelijke 'Weihnachtsmarkt Nordstrasse' is sinds 18jaar het middelpunt voor jong en oud . De kerstmarkten liggen in het oude centrum (altstadt) . De traditionele markt is er aan het stadhuis , een originele engeltjesmarkt aan de Heinrich-Heine-Platz met een sneeuwdorp ernaast . Alle kerstmarkten liggen op wandelafstand .kerstmarkt dusseldorf 2008 kerstmarkt d??sseldorf 2008
kerstmarkt d??sseldorf 2008 kerstmarkt d??sseldorf 2008

Grotere kaart weergeven
De koopzondag op de 2.de advent is in de wijk Benrath, Derendorf, Eller, Gerresheim, Kaiserswerth, Oberkassel und Pempelfort ,op enkele minuten van de kerstmarkt met tram en auto.
Openbaar vervoer : U-stadtbahn (ondergrondse sneltram) De kerstmarkten liggen niet aan het Centraal Station (Hauptbahnhof) , maar wel aan de metro (U-Bahn) stations . Personen die vanuit Hauptbahnhof reizen naar de ligging van de kerstmarkten (Heinrich-Heine-Platz / Altstadt ) kunnen gebruik maken van de U-bahn . Voor deze korte afstand tussen Hauptbahnhof en Heinrich-Heine-Platz kan gebruikt gemaakt worden van het tarief Kurzstrecke * .
Boek hier je trein naar DuitslandMeer info over treinen naar Duitsland:
Trein_naar_Duitsland

Düsseldorf is direct bereikbaar vanuit België of met overstap in Keulen (Kőln).
*