Kerstmarkt Dortmund 2017

De 119ste Dortmunder Weihnachtsmarkt. De kerstmarkt van Dortmund bestaat uit meer dan 300 standen. Op de kerstmarkt vind je alles wat de hartjes sneller doen kloppen in het Advent seizoen. Een wandeling doorheen de Weihnachtsmarkt van Dortmund kan niet zonder de typische Dortmund glühwein en zonder de vele andere speciale drankjes. Er is een speciale beker verkrijgbaar op de markt voor de warme wijn . (verzamelobject voor verzamerlaars met ieder jaar andere thema)

Openingstijden

23 Nov - 30 Dec 2017

Open van :
10:30 - 21:00 uur .vrijdag + zaterdag : 10:00 - 22:00 uur
zon: 12:00 - 21:00 uur
verkoopzondag


gesloten 24 december
Gesloten op 26.Nov 2017

Koopzondag op 3 Dec 2017
@ :datum onder voorbehoud !
-


Langs de kerstmarkt van Dortmund zijn er verschillende kerken. Spreekt niet af aan 'De Kerk' of iedereen staat natuurlijk aan een andere kerk! Beste kerk om af te spreken is de 'Reinoldkirche'. 119ste editie.

Met de tram naar de kerstmarkt. Alle trams rijden op zaterdags tot 20 uur om de tien minuten. Op Zondag worden bovendien extra trams ingezet, ook tussen Dorstfeld en Brackel rijden extra trams. Er zijn P+R-parkings, van waar je in het stadscentrum kan komen binnen enkele minuten.

De kerstmarkt ligt op 7 minuten van station Hauptbahnhof. Gewoon rechtdoor gaan via hoofduitgang 'Mitte'. Je kan volledig ondergronds onder de Köningswall (straat voor het station) gaan naar centrum van de stad. In de Metro (U-bahn) zijn er veel (rol)trappen, lange gangen en overstaps . Je kan het best beter bovengronds blijven. De U-Bahn aan de kerstmarkt is 'Kampstrasse' en 'Reinoldkirche' .
(In Dortmund HBF is het de uitgang zijde waar de grote 'U' staat buiten.) Wegens mijnbouwschade aan aan station Essen Hbf het spoor zijn er enorme snelheidsbeperkingen tot 29.nov . De IC en ICE treinen stoppen niet in Bochum en Essen (soms ook Dusseldorf) . RE ,RB en S treinen rijden normaal. Einde herstellingswerken voorzien 29.nov 23:59 uur.

Boek hier je trein naar Dortmund
Voordelige NS Hispeed stedentrips
*