Kerstmarkt Nieuws 2023


2G regel geldt in Duitsland bij bezoek kerstmarkten

[19.10.2021]


Voor de meesten kerstmarkten in Duitsland geldt dat je een QR code moet hebben voor de kerstmarkt te bezoeken of gelden er andere maatregelingen.

In Duitsland geldt de zogeheten 3G-regel (gevaccineerd, genezen, getest) vervalt
en wordt de 2G-regel (gevaccineerd, genezen) als voorwaarde voor toegang tot de kerstmarkten , hotels of restaurantbezoek .

De 3G-regel houdt in dat u een antigeentest (maximaal 24 uur oud) of een PCR-test (maximaal 48 uur oud) moet had kunnen laten zien,
als u geen vaccinatie- of herstelbewijs kan overleggen.


In sommige deelstaten komt u alleen met vaccinatiebewijs of herstelbewijs binnen op kerstmarkten ,een restaurant of hotel.


Op het niet-naleven van de coronaregels staan soms hoge geldboetes.


Opgelet :De regels veranderen namelijk continue volgens de graad van besmettingen in die regio en er bestaat een kans dat op het laatste moment de kerstmarkt moet sluiten
of er bezoekersbeperkingen worden oplegt .


Algemeen : De kerstmarkten gaan op vele plaatsen nog door , maar met veel beperkingen .

Reizen naar Duitsland (algemeen)
Duitsland maakt een onderscheid tussen hoogrisicogebieden en virusvariantgebieden. Nederland En Belgiƫ geldt voor Duitsland als hoogrisicogebied.


Gevaccineerden en genezenen zijn van quarantaine vrijgesteld vanaf het moment dat ze een vaccinatie- of herstelbewijs hebben overhandigd.

Doe dit dus voor vertrek, via --- https://Einreiseanmeldung.de --

Genezing minstens 28 dagen en maximum 6 maanden geleden (PCR-bewijs). Volledig gevaccineerd minstens veertien dagen geleden, met een door Duitsland erkend vaccin.
Een PCR-test mag maximaal 72 uur oud zijn op het moment van inreizen, een antigeentest maximaal 48 uur oud (taal: DE, EN, FR, IT, ES). Digitale of analoge papieren versie toegestaan. 2G regel geldt  in Duitsland bij bezoek kerstmarkten
Meer nieuws hieronder :
[28]
Kerstmarkten in 2022 update

2G regel geldt in Duitsland bij bezoek kerstmarkten

Kerstmarkten in 2021

Kerstmarkten 2020 toestand door lockdown in Duitsland

Annulering van de kerstmarkten door Corona