Kerstmarkt Nieuws 2023


Aanslag op Duitse Kerstmarkt in Berlijn

[19.12.2016]


Het zijn de laatste dagen voor de Duitse Kerstmarkten , maar we hebben een spijtige gebeurtenis te melden . In de Duitse hoofdstad Berlijn is op 19 december omstreeks 20:00 uur een vrachtwagen ingereden op een menigte in een kerstmarkt aan de Gedãchtniskirche.

De Duitse politie spreekt over enkele doden en gewonden.

Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een aanslag zoals eerder dit jaar met een vrachtwagen in de Franse stad Nice. De vrachtwagen met een Poolse nummerplaat kwam vanuit de Zoologische garden en reed tegen een snelheid van ongeveer 60 kilometer per uur in op een menigte op de kerstmarkt in de buurt van de Kurfürstendamm en de Kaiser Wilhelm Gedachtniskirche in Berlijn.

De kerstmarkt is zeer populair in het westelijk deel van Berlijn (vroegere West-Berlijn ) en is 1 van de vele kerstmarkten in Berlijn.

De veiligheid nabij de kerstmarkten is groot , maar tegen een zware rijdende truck kan weinig gedaan worden. Politie is zwaar aanwezig op de kerstmarkten voor de veiligheid van de bezoekers. Waarschijnlijk zal de beveiliging in buurt van de kerstmarkten nog vergroot worden .

De politie zou inmiddels een verdachte hebben opgepakt.

Het zijn de laatste dagen dat de kerstmarkten nog open zijn .Mogelijk kunnen bepaalde kerstmarkten vroeger sluiten en gaat bij andere kerstmarkten de veiligheidsmaatregelen vergroot worden.

Belgen en Nederlanders niet ongerust.
De aanslag op een kerstmarkt in Berlijn doet de Belgische en Nederlandse toeristen voorlopig niet afzien van hun reisplannen naar de Duitse hoofdstad of andere kerstmarkten.

Touroperators hebben nog geen ongeruste telefoontjes gekregen van klanten die hun citytrip naar Berlijn deze week willen annuleren of omboeken.

Er is wel vraag naar meer info.


Aanslag op Duitse Kerstmarkt in Berlijn

Aanslag op Duitse Kerstmarkt in Berlijn
Meer nieuws hieronder :
[28]
Kerstmarkten in 2022 update

2G regel geldt in Duitsland bij bezoek kerstmarkten

Kerstmarkten in 2021

Kerstmarkten 2020 toestand door lockdown in Duitsland

Annulering van de kerstmarkten door Corona