Duitse Kerstmarkten 2024

LGBT Kerstmarkten in Duitsland


Er zijn 5 gekende LGBT kerstmarkten in Duitsland .Rosa Weihnacht  (Frankfurt am Main) 25 Nov - 22 Dec 2024 10:00 - 21:00

Heavenue  (Koln) ? 

Pink Christmas  (Munchen) 27 Nov - 23 Dec 2023 16:00 - 22:00

Winter Pride  (Hamburg) 20 Nov - 23 Dec 2023 12:00 - 22:00

Christmas Avenue Berlin  (Berlijn) 24 Nov - 23 Dec 2024 12:00 - 22:00Christmas Avenue Berlin & LGBTIQ WinterdaysDe grootste LGBT kerstmarkt is deze van Berlijn aan de Nollendorfplatz , juist onder het metrostation en ook overdekt.

Van November 10 tot December 23, 2023.
Christmas Avenue Berlin & LGBTIQ* Winterdays zijn eigen twee verschillende evenementen die in elkaar overlopen .

Het event start eerst met de LGBTIQ* Winterdays begin november en gaat eind november over naar het feestelijk kerstevent Christmas Avenue .
Verschollen onder het metrostationbrug van de Nollendorfplatz (U1/U2/U4) , juist tegenover de Motzstrasse staan feestelijke feesthutten , drankgelegenheden en verkoopkraampjes met een roze tintje .
Er staat een groot podium waar dagelijks optredens en DJ's op treden voor het gezellige feestelijk publiek.
Voor Christmas Avenue werd een speciale Gluhwein ontwikkeld en ook een speciale Jenever die daar uitgebreid verkrijgbaar is.

Het uitgebreidt programma kan je vinden op : https://christmas-avenue.berlin/

De LGBTIQA Winterdays en de daaropvolgende Christmas Avenue ontstonden eerst in Keulen en kwamen in 2019 naar Berlijn onder het beschermheerschap van toenmalig burgemeester Klaus Wowereit.
Sindsdien zorgen sfeervolle verlichting en een gevarieerd animatieprogramma voor veel bezoekers in de Berlijnse homowijk Schöneberg.
HEAVENUE CologneHEAVENUE Cologne is een vervanger van de hierboven vermelde Christmas Avenue.
Het concept is gelijk aan een feestelijke kerstomgevig voor een openminded publiek met feesttentjes , eet en verkoopstandjes en een podium met optreden.
De 'Hemel' lokt homo’s, lesbiennes en vrienden naar het pand van de Sparkasse Köln-Bonn aan de Hahnenstrasse op de Rudolfplatz. Kleurrijke markthutten in pop-artstijl versierd met engelen, glinsterende wolken en slingers kenmerken het bijzondere uiterlijk van de markt.

Bekende en populaire artiesten en zangers verschijnen op het podium. DJ's draaien daarna niet alleen maar kerstgeluiden.
Het bevindt gelijk aan de bekende Schaafenstraße en juist tegenover de Rudolfplatz in Keulen.
In 2022 is deze kerstmarkt door organisatorische reden niet doorgegaan ( de plek was reeds verhuurd aan derden) ,in 2023 ging deze ook weer niet door , maar in 2024 hopen ze weer een open te zijn .

Programma te bekijken op https://www.heavenue.de/


Frankfurt Rosa Weihnacht


Van 22/11/2023 - 22/12/2023 is aan de Friedrich-Stoltze-Platz ,staat een feestelijke kerstmarkt met tientallen tentjes en tafeltjes.
De Roze Kerstmarkt schittert opnieuw in al zijn pracht op de Friedrich-Stoltze-Platz! De Xtremeties-crew nodigt u uit voor glühwein, pepermannen, Feuerzangenbowle en vele biologische snacks en veganistische specialiteiten.

De kerstmarkt bevindt zich achter een kerk aan de Friedrich-Stoltze-Platz en is omgeven met prachtige kerstversiering en leuke attributen .
Pink-Christmas München


Wil je een pre-kerstsfeer en vriendelijke omgeving,dan is Pink Christmas de plek voor jouw, de kerstmarkt die net even anders is. Met zijn elegante Met witte pagodetenten en sfeervol lichtontwerp is de kerstmarkt op de kleine Stephansplatz sinds 2005 de 'place to be' in het hart van het Glockenbachviertel.

De ​​hele buurt viert hier feest en ook gezinnen zijn welkom! Pink Christmas is niet indrukwekkend vanwege de omvang, maar vanwege het hoogwaardige aanbod, de unieke sfeer, grappige shows en het uitzonderlijke publiek.

https://www.pink-christmas.de/


WinterPride Hamburg


Juist tegenover het centraal treinstation bevindt zich op een klein pleeintje , de WinterPride Hamburg. Dit kleinschalig event is gemaakt voor een openminded LGBT publiek met drank en eettentjes rond een warm vuurtje.
Glühwein, punch, de geur van amandelen en hete wangen: de Winter Pride in Hamburg-St.Georg is tolerant en de grootste homo- en lesbische kerstmarkt in Noord-Duitsland. Een apart showpodium zorgt voor een levendige sfeer met een kleurrijk programma in de weekenden.
locatie : Lange Reihe Hamburg
https://www.winterpride.de/

Youtube: https://youtu.be/CO2YWR8Fq9k/ (*)


(*) Met uitzondering van de speciale Santa Pauli Kerstmarkt op de Reeperbahn dat buiten deze reeks is (18+ only) zijn de LGBT kerstmarkten open voor iedere openminded publiek en families.
[33]