Duitse Kerstmarkten 2024

Duitse Kerstmarkt in Aachen 2024

Kerstmarkt in Aachen


22 Nov - 23 Dec 2024


  Open van   11:00 -21:00 uur

Op 24.Nov 2024 is de kerstmarkt pas later open.Bezoek met ons de 51ste kerstmarkt van Aken en laat u betoveren door de magie van de kraampjes en de pracht van de lichten rond de kathedraal en het stadhuis. Ruim 120 handelaars , ambachtslieden, kunstenaars en restauranthouders bieden een reis voor alle zintuigen aan.
Zodra de Printenmann staat en de kerstboom aangestoken is, is de kerstmarkt van Aken geopend.Festlicher Budenzauber in der Kaiserstadt. De Akense kerstmarkt is in stralend licht gehuld rond het stadhuis en de Dom. In buurt van de kerk van Karel de Grootte , zijn er feestelijke kerstkraampjes . De pleintjes rondom het centrum van het stadhuis en ook in 2024 gaan de winkelstraten sfeervolle verlicht zijn met schitterende lichtjes en in prachtige kleuren. Er is een uitgebreide aanbod aan mooie en originele, degelijke en kostbare voorwerpen op deze kerstmarkt .
De winkelstraten in de buurt zijn best ook meegenomen en ook de typische bakkerijen en eethuisjes .


Busshuttle tussen de busparkeerplaats (Bendplatz) en de binnenstad (Driescher Gosschen) Er zijn ook overdekte betaalparkings aan DOM , het Kaufhoff en de winkelstraten.
Ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar is ondertussen de succesvolle balans die de organisatoren kunnen opmaken; daaronder treft men gasten aan uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland.Weihnachtsmarkt1

De traditie van de Kerstmarkt gaat terug tot in de jaren zeventig. De bescheiden aanzetten van de 'Printenmarkt' rond de Elisenbrunnen hebben zich sinds de verplaatsing naar de markt en het Katschhof en de omliggende steegjes sterk ontwikkeld: want niet alleen het aantal bezoekers is in de afgelopen jaren continu gestegen, ook het aantal kraamhouders.

Kerstmarkt Weihnachtsmarkt Aachen Aachen