Duitse Kerstmarkten 2024

Duitse Kerstmarkt in Bautzen 2024

Kerstmarkt in Bautzen


28 Nov - 23 Dec 2024


  Open van   10:00 - 19:00 uur
enkel vrijdag vanaf 14:00 uur,zaterdag vanaf 11:00 uur en zondag vanaf 11:30De 640ste. Bautzener Weihnachtsmarkt is een jaarlijkse traditie. Met Kerstmis wordt de Maximiliansplatz in het voetgangersgebied van Bamberg omgetoverd tot een pre-kerstfestivalterrein. Midden in de oude stad met zijn verlichte en versierde winkels en straten ruikt het naar braadworst en geroosterde amandelen, glühwein en peperkoek. Aan de marktkramen hangen speelgoed en glazen bollen, de ogen van kinderen zijn op de uitstallingen gericht. U vindt er handgemaakte en hoogwaardige artikelen ter decoratie, maar ook praktische artikelen voor de kerstperiode zijn er te vinden.


Oorspronkelijk was het een vleesmarkt waar het toegestaan werd door de slager om zijn vlees te koop op de openbare markt.
In 1505 werd deze regeling werd zelfs verlengd, voorzover dat, behalve Budissin geen andere plaats in Oberlausitz zo'n vleesmarkt kan hebben.
De juiste verkoop dit vlees was tot Kerstmis.
In latere eeuwen komen nog andere producten op deze vleesmarkt van dagelijks gebruik en die zich in de loop der eeuwen veranderde naar de klassieke kerstmarkt kerstmarkt van vandaag .
Ook in 2024 de moeite waard om te bezoeken.
Bautzen - de oudste kerstmarkt in Duitsland Het onderzoek in opdracht van de stad Bautzen resultaat is dat de vleesmarkt voor de kerst een zeer oude markt, misschien wel de oudste kerstmarkt in Duitsland zou zijn , zelfs als het definitieve bewijs in de vorm van een certificaat zelf niet kan worden verstrekt.

Kerstmarkt Weihnachtsmarkt Bautzen Bautzen