Duitse Kerstmarkten 2024

Duitse Kerstmarkt in Berchtesgaden 2024

Kerstmarkt in Berchtesgaden


22 Nov 2024 - 3 Jan 2025


  Open van   12:00 - 20:00 / 18.00 uur
enkel vrijdag vanaf 14:00 uur,zaterdag vanaf 11:00 uur en zondag vanaf 11:30 uitgezonderd 29. & 30.nov. en 7., 13., 14., 25.dec
Gesloten op 24.Nov 2024Het historische centrum van Berchtesgaden met de feestelijk versierde herenhuizen biedt een unieke sfeer voor de kerstmarkt. De Berchtesgaden Advent is een van de mooiste kerstmarkten van Beieren: midden in het historische centrum van Berchtesgaden met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. De Berchtesgaden Advent is een feest voor alle zintuigen. De hoogwaardige, handgemaakte producten, de culinaire lekkernijen, de fijne kerstgeuren en het prachtige muzikale begeleidingsprogramma brengen je helemaal in de kerstsfeer. Verre van de kerstkitsch voelt alles in Berchtesgaden echt aan: authentiek, traditioneel en oprecht. De ???Berchtesgadener Oorlog???, handgemaakte houten goederen en speelgoed, bestaat al sinds het einde van de 15e eeuw. Ze werden destijds te voet in zogenaamde Kraxn, een soort houten rugzak, naar Italië vervoerd en voorzagen de arme bergboeren in de wintermaanden van een goed bijverdienste. In de regio werd het kleine houten speelgoed aangeboden als souvenir en kerstboomversiering.


Geniet van een groot kerstsfeer en de betoverende kerstboom doolhof, gratis paardenkoets en de Berchtesgaden carving en smeedkunsten en zanggroepen. (Let op : Berchtesgaden heeft ook nog een duistere geschiedenis gehad tijdens de tweede wereldoorlog. Even vermelden dat de kerstmarkt niets mee te maken heeft.)

Kerstmarkt Weihnachtsmarkt Berchtesgaden Berchtesgaden