Duitse Kerstmarkten 2024

Duitse Kerstmarkt in Dresden 2024

Kerstmarkt in Dresden


27 Nov - 24 Dec 2024


  Open van   10:00 - 21:00 uur
opensuren varieren op weekendsDe Dresden Striezelmarkt opent voor de 588ste keer zijn deuren in 2024. De oudste kerstmarkt van Duitsland met maar liefst negen kerstmarkten wacht op bezoekers van heinde en verre.
Dompel jezelf onder in de drukte van de kerstmarkt, probeer typische specialiteiten uit de regio en geniet van de sfeer van de barokke oude binnenstad. Geniet van ontspannende uren met familie, vrienden, zakenpartners of conferentiedeelnemers - terwijl u door de Dresden Striezelmarkt slentert.

Dresden heeft maar liefst negen kerstmarkten . Met romantische marktkramen, kerstmuziek en hun originele Dresdner Stollen, word je helemaal verwend voor een gezellige kerstsfeer.

De oudste kerstmarkt van Duitsland wacht op bezoekers van heinde en verre. Dompel jezelf onder in de drukte van de kerstmarkt, probeer typische specialiteiten uit de regio en geniet van de sfeer van de barokke oude binnenstad. Geniet van ontspannende uren met familie, vrienden, zakenpartners of conferentiedeelnemers - terwijl u door de Dresden Striezelmarkt slentert.
Met romantische marktkramen , kerstmuziek en hun Originele Dresdner Stollen , wordt de bezoeker verwend voor een ongeëvenaarde kerstsfeer.
Op de Neumarkt krijgt de bezoeker een leuk beeld van de kerstmarkt .
Sinds 1434 * is dit ook de oudste kerstmarkt van Duitsland.


De Striezelmarkt staat bekend om zijn mooie Kerstmismarkt ontwerp.
In het centrum van de markt staan grote versierde sparren en een grootst Erzgebirgische piramide. De Striezelmarkt is vooral bekend om zijn traditioneel vervaardigde voorwerpen uit regionale producten en ook Saksische volkskunst,
Er komt ook een tijdelijke kerststad van 15.000 vierkante meter met diverse paviljoens voor theatershows, levende sprookjes en culinaire kerstgenoegens. 1000 funkel.*: Dit is de 588ste editie in 2024 en de oudste kerstmarkt in Duitsland. Deze begon in 1434. Voor wie goed telt ontbreken er 2 edities .Tijdens de 2 Coronajaren pandemie ging kerstmarkt namelijk niet door.

Kerstmarkt Weihnachtsmarkt Dresden Dresden