Duitse Kerstmarkten 2024

Duitse Kerstmarkt in Erfurt 2024

Kerstmarkt in Erfurt


26 Nov - 22 Dec 2024


  Open van   10:00 - 20:00 uur
op Stephansplatz donderdag,vrijdag,zaterdag tot 21:00 uurTraditioneller 174ste.Weihnachtsmarkt in Erfurt .Van Domplatz over de Fischmarkt naar de Anger zijn er meer dan 200 houten kraampjes met alles wat hoort bij de Advent en Kerstmis.

De kerstmarkt van Erfurt is een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland en is de grootste van Thuringen. De middeleeuwse oude binnenstad van Erfurt rond het Domplein biedt het ideale decor voor een sfeervolle periode v????r Kerstmis.
Er zijn traditioneel handwerk en Thuringer specialiteiten te vinden, evenals een enorme, met kaarsen versierde kerstboom met kerststal en met de hand gesneden, bijna levensgrote figuren, evenals vele winkels in showman-stijl. De hele binnenstad staat in lichterlaaie, winkels en warenhuizen hebben adventsversieringen opgehangen. Kerstmelodieën klinken en de geur van gluhwein en peperkoek vult de lucht.
Ook vermeldenswaard zijn de circa 25 meter hoge, feestelijk verlichte kerstboom en de 12 meter hoge kerstpiramide.
Er wordt een rijk evenementenprogramma aangeboden, vooral tijdens de adventsweekends.


Met het horen van de Kerst muziek en de geur van glühwein, geroosterde amandelen en gebakken appels in de lucht zal de de hoofdstad van Thüringen feestelijk versierd zijn voor de kerst.
De unieke oude stad, gedomineerd door één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra in Duitsland, wordt badend in het warm zwoele licht en biedt het ideale decor voor een sfeervolle kerstmarkt voor de 174ste.keer .

In de middeleeuwse kelder rotsen van de koepel ( vlak naast de Erfurt Kerstmarkt ) is een presentatie van de ega van bloemisten uit Thüringen en Duitsland met Kerst bloemdecoratie op een unieke tentoonstelling.
Met fantasierijke en buitengewone kunstwerken zie je beelden in rijke kleur variatie.
Symbolen van Kerstmis, zoals kerstkransen, kerstbomen, kerststallen en piramides zijn aanwezig in de sfeer van kerstmis met geselecteerde natuurlijke materialen en accessoires .

In aanvulling op de grote kerstmarkt is het ook een wandeling waard om de middeleeuwse kerstmarkt op de Wenigemarkt te bezoeken in 2024.
Deze is gelegen aan de oostelijke ingang van de Brug van de Merchants ', bieden handelaren in historische klederen hun goederen en culinaire lekkernijen aan .


Tip: De Deutsche Post zal in het postkantoor (Postamt) op de Weihnachtsmarkt (Domplatz) voor alle postzegelliefhebbers een bijzondere stempel hebben van de 174ste.Erfurter Weihnachtsmarkt aanbieden.

Kerstmarkt Weihnachtsmarkt Erfurt Erfurt