Duitse Kerstmarkten 2024

Duitse Kerstmarkt in Essen 2024

Kerstmarkt in Essen


15 Nov - 23 Dec 2024


  Open van   11:00 - 21:00 uur
23.dec tot 18:00 uur
Op 24.Nov 2024 is de kerstmarkt pas later open.De 52ste Internationaler Weihnachtsmarkt Essen in 2024. De 52ste internationale kerstmarkt ESSEN telt wel 250 leuk gedecoreerde kraampjes en geven ook culinaire verlokkingen uit verschillende werelddelen.
Onder een fonkelend net van 450000 lichtjes is deze kerstmarkt wel het best om in de (voor)avond te bezoeken. In de midden van de feestelijk opgesmukte kraampjes is dit alles een heel speciale belevenis.
Ook de middeleeuwse markt is de moeite waard. Bij de 'Hohe Dom' worden door toneelspelers een kerstspel opgevoerd. Bij het groot wiel " Bellevue" geeft dit alles nog een groot kerstgevoel en mooi zicht op de kerstmarkt. Voor de vroege vogels : eind oktober staan er al een paar kerstkraampjes in het centrum en het groot wiel.Wie in de buurt is kan al de eerste kerstsfeer bezoeken. En de kerstmarkt begin vroeger al midden november .
Voor personen die iets minder goed kunnen wandelen , kunnen best beginnen in Hauptbahnhof om dan rustig de kerstmarkt op te gaan , eventueel terrasje doen en eindigen aan Porschplatz waar ze de U bahn (metro) kunnen nemen terug naar Hauptbahnhof. Hauptbahnhof ligt paar meters hoger dan Porschplatz en zo is er een lichte daling.


Het is te vermelden , dit is wel de mooiste verlichte kerstmarkt in Duitsland. 250 kerststandjes in de binnenstad. Van de Van Willy-Brandt-Platz naar de Rathenaustrasse over de Kennedyplatz naar de Flachsmarkt . Zeker 's avonds mooi verlicht met kerstlichtjes over de straten . De middeleeuwse markt toont de ambachten in middeleeuwse tenten. Er staat ook een grote rad en ook verder in de winkels is er kerstsfeer . Van de Willy Brandt plaats langs Rathenaustrasse over Kennedyplatz tot aan de aanlokkelijke fantasievolle giften van de vlasmarkt en de traditionele Kerstmisgeschenken . Ook de exotische goederen en lekkere culinaire verleidingen aan de vele straatstandjes . Op de kunsten van de Kennedyplatz waar de ambachten worden aangeboden die van Zuid-Amerika en zwart Afrika worden gemaakt, om de decoratie die van Thailand of India wordt gemaakt en vrolijke kerstmis ballen van de V.S. te verzilveren.

Kerstmarkt Weihnachtsmarkt Essen Essen