Duitse Kerstmarkten 2024

Duitse Kerstmarkt in Wiesbaden 2024

Kerstmarkt in Wiesbaden


28 Nov - 23 Dec 2023


  Open van   10:30 - 21:30 uur
enkel zaterdag en zondagDe Wiesbadener Sternschnuppenmarkt vindt plaats op het centrale Schlossplatz en de aanpalende straten rond het kasteel (Hessischer Landtag),het Stadhuis en Marktkirche statt.
Het ontwerp van de markt is gebaseerd op het Wiesbaden stadswapen en zijn zeer kenmerkend. De eerste indruk dat je krijgt is dat deze kerstmarkt geen traditionele markt is met houten kraampjes. Het lijkt eerder een mecano kerstmarkt , maar dat maakt deze markt heel origineel .
Zeker de sterren die boven de markt te zien zijn maakt dit nog bijzonder . Voor de kinderen is er ook een carousel en een treintje in een prachtige kerstdecor. De markt is eerder klein , maar origineel , zeler met de mooie facade van de gebouwen in de omgeving.


De ongeveer 28-meter hoge kerstboom is versierd met 100 blauwe en goude linten en 2.500 gloeilampen, evenals 30 flitslampen. (minder geschikt voor personen met Epilepsie bij avondbezoeken) De kerststal, die een scene toont van de figuurlijke Bethlehem kerststal, toont figuren die werden gesneden door Herrgottschnitzer uit Bremthal, Hans-Albert Herrmann.
De kerstmarkt ligt 16 minuten wandelen vanuit het Wiesbaden-Hauptbahnhof. Gewoon de Bahnhofstrasse rechtdoor gaan . Bus 1 en 14 vertrekken van het station tot vlakbij de kerstmarkt. Best is om Bus 14 te nemen vanuit het station en met bus 1 terug te komen omdat de bussen in enkelrichtingstraten moeten rijden en niet altijd dezelfde straten nemen heen en terug. Deze kerstmarkt kan gecombineerd worden met Mainz .

Kerstmarkt Weihnachtsmarkt Wiesbaden Wiesbaden