Duitse Kerstmarkten 2024

Alle Kerstmarkten

Flaneer door de flinkerende Duitse Kerstmarkten.

Bezoek eens één van de mooiste sfeervolle kerstmarkten in Duitsland, dichtbij de grens en toch zo anders. Flaneer door flinkerende weelderig versierde voetgangerszones en winkelcentra en laat u inspireren bij het doen van uw kerstinkopen . Op de gezellige Duitse kerstmarkten vindt u alles wat uw hartje begeert!

Ervaar zelf hoe bijzonder de kerstsfeer in Duitsland is, dat begint in de week rond of na 24.Nov 2024. Deze website is speciaal gemaakt voor de reiziger die invidueel of met de familie de kerstmarkten bezoekt.

Wat verwacht je : Kraampjes met handelaren die zelf voorwerpen maken of verwerken, ambachtslieden, originele kerstkramen en verkopers van specialiteiten en curiosa , warme glühwein en cacao eventueel met een shotje, stevige, hartige spitroast of braadworst van de grill, heerlijke aardappelpannenkoekjes, eventueel met appelmoes, roerbak verse champignons, zoete wafels, hartige pannenkoeken en een heerlijke koffie, geweldige exposanten in kerstsfeer , de kerstgeest , vaak ook bezoek van een Kerstman op bepaalde dagen, optredens en zeker veel bezoekers op de hoogdagen.


De beste Duitse Kerstmarkten zijn er om te beleven.
[2]


De kerstmarkten zijn op zondag 24.Nov 2024 gesloten.
Dit is een feestdag in Duitsland .
Extra informatie over Duitse Kerstmarkten


Geschiedenis
Veel gestelde vragen
Kerstmarkten Info
zondagopeningen
umweltzone
Duitse Spoorwegen
LGBT
Vakantie
Alle Kerstmarkten
Sneeuw Foto's
Trein Naar Duitsland
Extra Info


Keulen Toeristme
Weerbericht
Straatsburg Kerstmarkt
Hoogstwaarschijnlijk openen de eerste kraampjes al op 15 november 2024 .


TOP 10 Kerstmarkten


Köln
Dusseldorf
Aachen
Berlin
Frankfurt*
Dortmund
München
Hannover
Trier
Bonn
Duisburg
Monschau
Oberhausen

* : Frankfurt am MainKerstmarkten in 202427/06/2024

Ook dit jaar zijn de populairste kerstmarkten in Duitsland te bezoeken. Vanaf November tot de dagen voor kerstmist zijn de meeste kerstmakten open .
Op vraag worden de kerstmarkt in Straatsburg toegevoegd , hoewel wel deze in Frankrijk ligt . Met deze vernieuwde website willen we de bezoekers de nodige informatie geven hoe ze zelf de kerstmarkten gaan bezoeken . De drukste periode is de eerste weekend van december . De eerste kerstmarkt die open gaat is van Essen (DE) .
Van 15 november tot 23 december 2024 kan je hier weer verheugen op magische kerstmomenten in het centrum van Essen. De populairste kerstmarkten zijn deze van Keulen en het Rijngebied. De grootste kerstmarkten stad is wel Berlijn , met wel 16 kerstmarkten.

Meer..Grote stormen sluiten de kerstmarkten21/12/2023

In Aken werd de kerstmarkt donderdag 21 december rond 16.00 uur ontruimd vanwege de aanhoudende stormwaarschuwing. Veiligheid is altijd de topprioriteit. De windstoten waren tot het begin van de middag ondramatisch en gevaarlijk voor de bezoeker.
Er werd overleg gepleegd met de politie en de brandweer . Gezien het al slechte weer was ,waren er op dat moment niet zoveel gasten op de kerstmarkt. De exploitanten van ruim 125 kramen werden wel echter getroffen. Zij kunnen niet meer verkopen op deze laatste dagen .
Naast Aken hadden verschillende andere kerstmarkten in Noordrijn-Westfalen hun deuren al gesloten vanwege het stormachtige weer. De 50ste jubileum-kerstmarkt in Aken eindigt op zaterdag 23 december om 20.00 uur
(21/12/2023)

Meer..